الکسا چیست ؟ – alexa.com چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟

سلام دوستان با مقاله دیگری در پی سی وب در خدمت شما هستیم ، در مقاله الکسا چیست ؟ قصد داریم به نقد و بررسی سایت الکسا بپردازیم ، الکسا چیست و چه کاربردی دارد ؟ ایا باید به الکسا اهمیت بدیم ؟ و…. شاید در خصوص الکسا سئوال های زیادی رو داشته باشید ما در این مقاله میخواهیم شما را کمی با وب سایت الکسا و امکانات اون آشنا کنیم و به برخی سئوالات شما در خصوص این وب سایت پاسخ دهید : پس با همراه باشید :

الکسا چیست

الکسا چیست ؟ – رتبه بندی الکسا چیست ؟

الکسا چیست ؟ : الکسا (به انگلیسی: Alexa) عنوان وب سایت و سرویسی است وابسته به سایت آمازون (amazon.com) که در آدرس الکسا دات کام (Alexa.com) ارائه می شود، هدف از راه اندازی این وب سایت رتبه بندی پایگاه های اینترنتی از نظر برخی از ملاک ها مثل تعداد بازدید کننده ، تعداد بازدید ، میزان بازدید و… که این ملاک از طریق یک سری معیار ها محاسبه می شوند و نهایتا به کاربران امارهای به صورت عددی نمایش داده میشود

تاریخچه الکسا ( Alexa.com ) :

الکسا یکی از زیرمجموعه‌های شرکت بزرگ آمازون می‌باشد . الکسا در آوریل سال ۱۹۹۶ میلادی (فروردین سال  ۱۳۷۵ شمسی) کار خود را آغاز کرد و روز به روز دامنه خدمات و فعالیت خود در سطح اینترنت را گسترش داد و امروزه به عنوان یک منبع مفید از داده‌های وبگاه‌های اینترنتی شناخته می‌شود رتبه الکسا بعد از پیج رنک گوگل، برای صاحبان وب سایت ها اهمیت زیادی داست و پس از حذف پیچ رنک گوگل میشه گفت به یکی از مهم ترین ملاک های رتبه بندی وب سایت ها تبدیل شده است

چگونگی پیدایش الکسا :

وبسایت الکسا در سال ۱۹۹۶ توسط دو کارآفرین وب به نام‌های Brewster Kahle و Bruce Gilliat تأسیس شد. نام این وبسایت برای ادعای احترام به کتابخانه اسکندریه مصر به عنوان یکی از بزرگترین محل‌های دانش در مقابل اینکه دنیای اینترنت قابلیت تبدیل شدن به چنین محلی را دارد، انتخاب شده است.

الکسا برای مدیران وبسایت‌ها امکانات فراوانی به صورت رایگان ارائه نموده است : نظیر نمایش تعداد بازدید کننده، بازدید کل، لینک‌های ورودی، میانگین زمان حضور و تعداد صفحاتی بازدیدی هر کاربر، ورودی از موتورهای جستجو و… همچنین الکسا با ارائه نمودارهایی در زمینه موارد ذکر شده در طول بازه‌های زمانی مختلف ۱ روزه تا ۲ ساله به مدیریت وبسایت‌ها کمک می‌کند تا آنالیز و بررسی دقیقی از وبسایت خود داشته باشند.

الکسا از طریق مرورگر کاربرانی که دارای تولبار الکسا هستند آمار آنها را به دست می‌آورد. در سال ۱۹۹۸ این شرکت نسخه‌ای ۲ ترابایتی از اطلاعات دنیای وب را به کتابخانه Library of Congress تحویل داد.

در سال ۱۹۹۹ الکسا با ارزش ۲۵۰ میلیون دلار آمریکا توسط آمازون خریداری شد. آمازون الکسا را برخلاف آنچه که در ابتدا بود به موتور جستجو هوشمند تبدیل کرد. در اوایل سال ۲۰۰۲ الکسا به همکاری با گوگل روی آورد و در سال ژانویه ۲۰۰۳ نیز با شرکت Open Directory Project قرارداد همکاری بست. در می سال ۲۰۰۶ آمازون نتایج جستجو در الکسا را از طریق گوگل به نمایش گذاشت. در دسامبر ۲۰۰۶ بخش جستجوی عکس الکسا راه‌اندازی شد. در ۲۷ نوامبر ۲۰۰۸ الکسا اعلام کرد باتوجه به اینکه موتور جستجو این سایت مناسب نبوده است سرویس را قطع خواهد کرد که این اتفاق در ۲۹ ژانویه ۲۰۰۹ رخ داد و از این پس تیم شرکت به طور تخصصی به رتبه بندی سایت‌ها اقدام کرده است.

معرفی سایت الکسا :

در این بخش قصد دایم به معرفی سایت الکسا بپردازیم و شما را با امکانات مختلف این وب سایت بیشتر آشنا کنیم :

معرفی سایت الکسادرباره الکسا بیشتر بدانید :
نام وب سایت به فارسی :الکسا - سرویس الکسا اینترنت
نام وب سایت به انگلیسی :Alexa - Actionable Analytics for the Web
رده موضوعی / رده خدماتی :خدمات اینترنتی / محاسبه بازدید / محاسبه ورودی گوگل / محاسبه ترافیک / آنالیز و بررسی سایت
تاریخ تاسیس - افتتاح وب سایت : آوریل سال ۱۹۹۶ میلادی (فروردین سال ۱۳۷۵ شمسی)
آدرس سایت :www.alexa.com
صنعت - خدمات : جمع‌آوری و تحلیل اطلاعات شبکهٔ وب
محبوب ترین کلمات جستجو شده :alexa ، facebook.com ، yahoo.com ، google
محدودهٔ فعالیت :محدودهٔ جغرافیایی خارج از ایران
دفاتر مرکزی وبگاه : سانفرانسیسکو، کالیفرنیا
مشاهده وب سایت :جهت مشاهده وب سایت الکسا اینجا کلیک کنید
صاحب امتیاز - والد :آمازون دات کام از سال ۱۹۹۹
زبان اصلی وب سایت انگلیسی
وضعیت کنونی وب سایتفعال

نمایی از وب سایت الکسا ( alexa.com )  :

p30web-alexa

خدمات وب سایت الکسا :

به طور کلی وب سایت الکسا از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در این بخش به طور خلاصه آنها را به شما معرفی خواهیم کرد :

برای وب سایت یک وب سایت در الکسا ابتدا باید به وب سایت alexa.com مراجعه کنیم ، قبلا برای ثبت اطلاعات وب سایت باید وب سایت در الکسا ثبت می شد ولی در حال حاظر پس از مدتی وب سایت ها به صورت اتوماتیک به دیتابیس الکسا اضافه میشوند

البته این به این معنا نیست که دیگر کاربران در الکسا حساب کاربری ندارند ، کاربران میتوانند با عضویت در الکسا از امکانات بیشتر استفاده نمایند ، البته عضویت و استفاده از خدمات تکمیلی الکسا رایگان نمی باشد .

پس از ثبت اطلاعات هر وب سایت ، در الکسا صفحه ای با نام Site Overview ( نمای کلی ) برای هر دامنه ایجاد میشود ، که به عنوان مثال برای سایت پی سی وب در الکسا صفحه ای با نام p30web.org Site Overview وجود دارد ، این صفحه نمای کلی از امار های اطلاعاتی وب سایت می باشد که از بخش های مختلفی نیز تشکیل شده است که انشالله در مقالات بعدی به بخش های مختلف ان خواهیم پرداخت :

خدمات وب‌گاه الکسا را می‌توان در ۵ دسته اصلی دسته‌بندی نمود:

– وب‌گاه‌های برتر :

در این قسمت وب‌گاه‌های پربازدید نمایش داده خواهد شد. برای نمایش وب‌گاه‌های پربازدید از ۳ نوع فیلتر استفاده می‌شود: جهانی، کشوری و بر پایه موضوع خاص

– مشخصات وب‌گاه (Site Info) :

الکسا طیف گسترده‌ای از داده‌های دقیق برای هر وب‌گاه را دارا می‌باشد.

– واتز هات (What’s Hot) :

این قسمت صفحات معروف اینترنت را نشان می‌دهد و هر ۵ دقیقه به روز می‌شود.

– نوارابزار الکسا (The Alexa Toolbar) :

نوارابزار شناخته شده الکسا که تمام خدمات وب‌گاه الکسا را به راحتی در اختیار می‌گذارد.

– برای دارندگان وب‌گاه (For Site Owners) :

در این قسمت صاحبان وبگاه‌ها می‌توانند داده‌های وب‌گاه خود را در الکسا وارد نمایند و یا ویرایش کنند.

مهمترین قسمت این وب‌گاه رتبه بندی وب‌گاه‌ها بر اساس میزان بازدید است. در این رتبه بندی تنها تعداد بازدید از یک وب‌گاه تعیین کننده است.

مدت زمان لازم برای کسب رتبه الکسا (Alexa)

اگر به تازگی سایت خود را راه اندازی کرده اید ، برای اینکه در قسمت نمایش اطلاعات سایت الکسا جایی داشته باشید، پس از عضویت در آن و ثبت آدرس خود، معمولا باید مدتی بین ۱ تا ۳ ماه از ثبت سایت شما بگذرد و از طرفی هرچه بازدیدکننده سایتتان بیشتر باشد، شانس شما بیشتر خواهد بود؛ لذا می توان گفت بهترین کار برای کسب رتبه بالاتر (البته در سیستم الکسا هرچه عدد شما کم تر باشد یعنی رتبه شما بالاتر است!) تلاش در جهت انتشار مطالب بهتر و مفیدتر و اهمیت قائل شدن برای مخاطبان است؛ به این ترتیب هر چه که فعالیت شما در وب مستمر و با کیفیت باشد، سایت الکسا نیز اهمیت بیشتری برایتان قائل شده و نوع تجزیه تحلیل و آمارهای ارائه شده آن نیز به مرور زمان متفاوت خواهد بود.

امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید ، در مقالات آینده سعی میکنیم به مرور مقالات اموزشی را در خصوص الکسا منتشر کنیم ، و به شیوه های کاهش الکسا بپردازیم ، در نهایت از این که با ما همراه بودید متشکریم .