خوب امروز قصد داریم به یکی از دغدغه های اصلی کارجویان به نام ” روزمه ” بپردازیم ، قبل این که بخواهیم پست مون رو آغاز کنیم شاید بهتر پست رو با چند سئوال شروع کنیم :
روزمه چیست ؟ :
به نوشتهای گفته میشود که شامل خلاصه ای از تجربیات کاری ، سوابق تحصیلی و مهارتهای فرد جویای کار است روزمه ، کارنامک ، معرفی نامه و… گفته میشود ، روزمه میتواند به صورت تایپ شده حداکثر در دو یا سه صفحه در قالب اوراق چاپ شده و یا نسخه الکترونیکی (غالبا pdf , doc ) باشد . تا شرکتها و کارفرماها بتوانند با مطالعهٔ ان درمورد استخدام یک شخص تصمیم بگیرند.
چرا به روزمه احتیاج داریم ؟
با گسترش روزافزون بازار کار در زمینه های گوناگون و نیز افزایش شمار متقاضیان مشاغل مختلف، رزومه نویسی به غیر از یک ضرورت به یک فن و مهارت در کاریابی تبدیل گشته است و ارائه درست و هوشمندانه آن توسط کارجو میتواند برای موفقیت در کاریابی وجه تمایزی در عرصه رقابت بین وی و سایر رقبایش ایجاد نماید
چرا کارفرمایان به روزمه ی کارجویان احتیاج دارند ؟
کارفرمایان مایلند تا قبل از مصاحبه تلفنی و یا حضوری با متقاضیان، ضمن صرفه جویی در وقت خود کارجویان را از روی تجربیات و توانائیهایشان گروه بندی یا اصطلاحاً غربال کنند. این کار به آنها این امکان را می دهد که با رتبه بندی رزومه های وارده، افراد مورد نیاز خود را که دارای انگیزه و توانایی کافی هستند به مصاحبه دعوت و نهایتاً بهترینها را استخدام نمایند. بررسی رزومه متقاضیان شغل ضمن ایجاد صرفه جویی در وقت کارفرمایان در مرحله گزینش باعث می شود تا معیارهای سنجشی آنها بشکل مؤثرتری انجام پذیرفته و از پرداختن به تماسها و مصاحبات غیر مرتبط با موضوع کار اجتناب گردد.
یک روزمه از چه بخش هایی تشکیل شده است ؟
یک روزمه به طور معمول از چند بخش اصلی تشکیل شده است :
- مشخصات شخصی :
شامل موارد: نام و نام خانوادگی، سن ، وضعیت تأهل ، وضعیت نظام وظیه برای آقایان ، محل سکونت ، نشانی، شماره تلفن و پست الکترونیکی.
- سوابق تحصیلی :
شامل موارد : دورههای تحصیلیِ گذرانده (بهترتیب از قدیم تا آخرین دورۀ تحصیلی) ، دورههای آموزشی و…
- سوابق کاری :
شامل موارد : سوابق کاری و فعالیتی شما ، محل کار قبلی ، مدت زمان همکاری و…
- مهارت :
ذکر مهارتهای گوناگون، ازجمله تسلط داشتن یا آشنایی با زبانهای گوناگون، برنامههای رایانهای و …
- متفرقه :
شامل توضیح مهارتها و علاقهمندیهای شخصی.
امیدواریم این مطلب مفید واقع شود در مقالات بعدی به شیوه های نگارش یک روزمه خواهیم پرداخت