سلام مهندسای عزیز ، روزتون مبارک : باز بهانه ای شد که امروز در خدمت شما باشیم ، مجموعه اینترنتی پی سی وب زاد روز خواجه نصیرالدین طوسی «روز مهندس» را به تمامی مهندسان کشور عزیزمان تبریک می گوییم . بی تردید ذهن خلاق و توانای این عزیزان چرخ های صنعت و آبادانی ایران را به حرکت و پیشرفت رو افزون در می آورد تا درخت خود اتکایی و شکوفایی این مرز و بوم همیشه سبز و استوار باشد .
اما بزارید در ادامه حالا که بحث روز مهندس شده یک گپ و گفتگویی در این خصوص داشته باشیم :
در این مقاله می خوانید :
سلام مهندسای عزیز ، روزتون مبارک :
یکی از گلایه هایی که شاید بعضی از مهندسا داشته باشند این هست که خیلی ها فکر میکنند مهندس فقط مهندس ساختمان هست ، و اکثر سایت ها هم اگر نگاه کنید مخصوصا در این روز نگاه شون به سمت مهندس های راه و ساختمان است :
تقدیم به تمام کسانی که مهندسی را درک کردند،
به تمام کسانی که پلی ساختند از انتهای بن بست کوچه ی رفاه تا بیکران،
به تمام کسانی که خود را شبانه روز وقف کردند تا همگان شبانه روزی روشن داشته باشند،
به تمام کسانی که لذتش را فهمیدند نه آنان که تنها به نامش خوانده شدند…
در همین راستا من تصمیم گرفتم در این موقعیت یه مقدار در مورد روز مهندس و تاریخچه آن با شما گفتگویی رو داشته باشم .
روز مهندسی و تاریخچه آن در ایران :
روز مهندسی یا روز مهندس به انگلیسی (Engineer’s Day) در تقویم رسمی ایران روز پنجم اسفندماه میباشد.
این روز به یاد دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصیرالدین طوسی به ثبت رسیده است .
در واقع میشه گفت دلیل نام گذاری این روز به روز مهندس به خاطر ایشان می باشد ، حال که اسم خواجه نصیر الدین طوسی اومد بزارید یه گریزی هم داشته باشیم به معرفی این شخص بزرگ :
ابو جعفر محمد بن محمد بن حسن توسی مشهور به خواجه نصیرالدین (زادهٔ ۵ اسفند ۵۷۹ در توس – درگذشتهٔ وفات۱۸ ذی الحجه سال ۶۷۲ هجری در کاظمین) شاعر،همهچیزدان، فیلسوف، متکلم، فقیه، ستارهشناس، اندیشمند، ریاضیدان، منجم، پزشک و معمار ایرانی سده هفتم است. کنیهاش «ابوجعفر» و به القابی چون «نصیرالدین»، «محقق طوسی»، «استاد البشر» و «خواجه» شهرت دارد.
هر سال همزمان با این روز همایشها و مراسم مختلفی برگزار میشود.
نگاهی به واژه مهندس :
در ادامه توضیحات فوق در این بخش میخواهم در این بخش از پست (سلام مهندسای عزیز ، روزتون مبارک) در خصوص واژه مهندس یک بررسی عمیق تری رو داشته باشیم که برای علاقه مندان کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتواند بسیار مفید و جالب توجه باشد .
دوباره روز مهندس شد . واژه مهندس دیگر یک واژه ی بی معنی برای من است در طول روز آنقدر استفاده نابجا از این واژه را در اطراف خود می بینم که گاهی از اینکه یک مهندس هستم پشیمان می شوم. امروز اگر به یک نفر به حالت تمسخر بیکاری او را می خواهید به رخش بکشید و جنبه محترمانه هم داشته باشد واژه مهندس است. کافی است بگویید : ” مهندس چه خبر؟ ” همین برای آن شخص کافی است.
امروز واژه مهندس فقط به کسی که لیسانس و یا مدارک بالاتر را در رشته های مهندس گرفته تلقی نمی شود ممکن کسی که از سر کوچه شما عبور می کند نیز مهندس صدا زده شود .
برخی از کاربرد های کلمه مهندس در جاهای مختلف :
حتما همه جا شما دیدید که کلمه مهندس جاهای مختلفی استفاده میشه ، گاهی برای تسمخر ، شوخی ، احترام و… که در ادامه به چند نمونه از مواردی که این روز ها در جامعه ما خیلی استفاده میشه اشاره خواهم کرد :
- مهندس یه سیگار بده؟
- مهندس آجر بنداز بالا
- مهندس کرایه دربست چنده؟
- مهندس چه خبر ؟
- مهندس این لوله ها متری چنده ؟
- مهندس چرا آب قطعه ؟
- مهندس این جا رو هم جارو بزن
- مهندس اشغالا رو هم میری بنداز بیرون
- و…
ایران یکی از کشور هایی است که دارای بیشترین مهندس در جهان می باشد.
بهتر است بگوییم مهندس های بیکار که روز به روز بر جمعیت آن ها افزایش می یابد. شاید 10 سال پیش وقتی اسم مهندس می آمد از او یک به نام یک مرفه بی درد و یک شخص پول دار یاد می شد اما الان واژه مهندس معنایی جز آدم بیکار ندارد.
سلام مهندسای عزیز ، روزتون مبارک :
کلام آخر : حرف و صحبت در این خصوص زیاد هست ولی نمیخواهم خیلی وقت شما رو بگیرم و مجدد به تمامی شما عزیزان این جمله رو میگم (سلام مهندسای عزیز ، روزتون مبارک) و با همین جمله مقاله امروز مون رو به پایان میرسونیم
امیدواریم که این مقاله نیز برای شما کاربران گرامی مفید توجه واقع شده باشد .